Persbericht

Blancier ontwikkelt voor “Our troups” een speciaal militair horloge.

Delft,  12 Maart 2010

Het jonge horloge merk Blancier introduceert voor Nederland een uniek en zeer speciaal Militair Chronograaf horloge de Official Desert Watch draagt de codenaam Desert Wolf. Blancier ontwikkelde dit unieke en robuuste horloge speciaal voor “ Our Troups” en is bij uitstek geschikt om te dragen tijdens uitzendingen. Willem Kamerman initiator van Blancier en bedenker van dit militaire horloge “Ik wilde iets speciaals ontwikkelen voor onze mannen en vrouwen die uitgezonden worden en omdat ze onze support en respect verdienen.”

Ultra dik dubbelzijdig ontspiegeld saffierglas

Het zwart stalen ontwerp van de kast is vierkant maar ook weer rond. Het draag comfort is enorm met name voor het actieve outdoor gebruik omdat de "kroon en de chrono pushers" zich niet, zoals gebruikelijk, aan de rechterkant van de kast bevinden maar aan de bovenkant. Door het ultra dikke dubbelzijdig ontspiegeld saffierglas van de Blancier Desert Wolf is een wijzerplaat met oranje “ Swiss Tri Tec Superluminova” (lichtgevende) cijfers te zien. 

Kamp Holland als inspiratiebron

Als achtergrond van Desert Wolf’s wijzerplaat is, als camouflage, het bergachtige gebied rond Kamp Holland (Uruzgan) waarneembaar. Tussen de 12 en het middelpunt staan de coördinaten van Kamp Holland. Tevens ontbreekt de Nederlandse driekleur niet en is er veel gebruik gemaakt van de kleur oranje. Deze support “ Our Troops” Chronograaf is een origineel, robuust militair horloge met een hoog “ always remember” gehalte.

Blancier steunt de Anjerkinderen

Blancier heeft veel sympathie voor de Anjerkinderen.  Deze lotgenoten organisatie is er voor kinderen met vaders of moeders met een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). De Anjerkinderen willen andere kinderen met soortgelijke problemen helpen door speciale jeugdkampen en gesprek uitwisselingsdagen te organiseren met gespecialiseerde hulpverleners maar ook samen leuke dingen doen.

Ter ondersteuning van deze activiteiten van de anjerkinderen doneert Blancier per verkocht Desert Wolf Chronograaf € 10,-.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Willem Kamerman, telefoonnummer 06-212 86 488

of per e-mail kamerman@blancier.com 

Kijkt u ook op www.blancier.eu voor meer info.

Over Blancier

Een geheel andere kijk op de horlogewereld is het jonge merk Blancier wel toevertrouwd. Bijna vijf jaar geleden begonnen de Nederlandse entrepreneur Willem Kamerman en zijn Duitse vriend Meesterhorlogemaker Till Lottermann van het gelijknamige Atelier Lottermann & Söhne het merk Blancier. In een virtuele horlogewerkplaats kan men geheel volgens wens een persoonlijk mechanisch horloge samenstellen. Vervolgens wordt dit geheel op maat met de hand in de Blancier Manufacture gebouwd. Dit unieke en wereldwijd succesvolle concept leverde de beide heren al snel het predicaat "The Watch Ninjas" op.

Nu start Blancier met een nieuw avontuur. Naast de virtuele werkplaats heeft Blancier speciaal voor “our troups” een Official Desert Watch ontwikkeld die de codenaam Desert Wolf draagt.

Over de Anjerkinderen

Anjerkinderen zijn kinderen van veteranen of dienstslachtoffers.

Sharon Dulfer (17) en de zusjes Ciska (20) en Marijke (18) de Weerd, de gezichten van de Anjerkinderen kunnen veel met elkaar delen. Hun vaders hebben een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS) opgelopen toen ze op uitzending waren in Libanon, in de jaren tachtig. Hierdoor kregen de mannen allerlei problemen, en hun gezin dus ook.

Daarom hebben de deze drie dochters van militairen met PTSS een lotgenotenorganisatie opgericht: de Anjerkinderen.  Hiermee hebben ze veel aandacht van de media gehad. Met de Anjerkinderen willen ze anderen een hart onder de riem steken en organiseren ze speciale jeugdkampen en gesprek uitwisselingsdagen zodat kinderen kunnen praten met gespecialiseerde hulpverleners, maar ook leuke dingen doen zoals bowlen en barbecueën. De drie meiden komen ook op voor de “kleine” en “oudere” Anjerkinderen.